2103 Festival krijgt tweede editie: Diversity rocks!

Het 2103 Festival is terug. Zaterdag 21 maart van 15:00 tot 03:00 wordt in het centrum van Den Haag de diversiteit van de stad groots gevierd met een nieuwe editie vol muziek, stand-up comedy en kunst.

Uit je comfortzone

“Met dit festival dagen we iedereen uit om uit je comfortzone te stappen, nieuwe mensen te ontmoeten en vooral zelf de kracht van diversiteit te ervaren,” aldus Yasir Syed van Culture Clash 4U en initiatiefnemer van het festival. Daniël Kwee van stichting Culture Club en mede-initiator: “2103 verwijst naar de datum van het festival, maar ook naar een jaartal in de toekomst en de droom van een wereld zonder discriminatie of racisme.”


Festivalprogramma
Vele Haagse iconen en performances ondersteunen dit doel en sieren de line-up van het festival. Met o.a.: Boehmer, Fred Zuiderwijk, Farbod Frappant, Broken Brass Ensemble, Dan Stezo, O’Soul, Kevin Bradley, de Living Library en dé talkshow voor discriminerend Den Haag met Harry Springer. Ook lanceert de Haagse rapper F1rstman zijn nieuwe clip, die de wereld toont door de ogen van het kind en  antwoord geeft op de vraag: bestaat discriminatie eigenlijk ook in hun leven?
Kijk voor het complete festivalprogramma en nieuws op www.21-03.nl en www.facebook.com/2103festival.


DiverCity Tour

In de aanloop naar het event houdt kunstenaar Adam Osman in verschillende stadsdelen van Den Haag creatieve sessies met bewoners over de kansen en uitdagingen van diversiteit in hun buurt. Op 21 maart presenteert hij het resultaat tijdens het festival.
Eerstvolgende halte van zijn DiverCity Tour is op zaterdag 14 maart vanaf 14:00 in Theater De Regentes, in combinatie met een lezing over Islamofobie door Prof. Maurits Berger.

 


Festivallocaties
De hoofdlocatie van het festival is Het Koorenhuis aan de Prinsegracht 27 in Den Haag. Daarnaast screent het Humanity House, Prinsegracht 8, vanaf 18:30 films die het denken over ‘de ander’ ter discussie stellen, zoals Zwart als roet van Sunny Bergman en The Muslims are coming van Negin Farsad & Dean Obeidallah. Het festival is gratis toegankelijk en voor iedereen.

Het Diversity Rocks – 2103 Festival is een initiatief van Culture Clash 4U en stichting Culture Club in samenwerking met de gemeente Den Haag.Poster-Diversity-Rocks---2103-Festival

Posted March 15, 2015 in: Uncategorized by admin